ROSENSERIEN

Historik

Rosen Serien är en svensk biologisk hudvårdsserie för hela kroppen och för hela familjen. Historian börjar för 40 år sedan med Laine Nilsson. Hon arbetade som frisör och märkte att hennes hud inte mådde bra av de starka permanent- och färgningsvätskor som hon arbetade med. Huden på händer och ansikte flagade av.

Ett intresse för innehållet i dessa produkter växte fram, vad var det som var så starkt att huden fräts sönder? Ammoniak, aluminium, och liknande ämnen kunde hittas i dessa produkter och de har en negativ effekt på oss människor i för stora doser.

 

Nästa fråga var; vad finns det i mina hudvårdsprodukter? Det visade sig att det var samma gifter i dem fast i mindre mängd. Laine började undersöka alternativ, hon har alltid varit mycket för alternativmedicin såsom homeopati och liknande. I början av 80-talet kände hon sig redo att starta sin egen serie. Tillsammans med en väninna, Agneta Törnqvist kontaktade de olika kemister på området.

 

Hösten 1993 kom det hemska beskedet att Laine var döende i cancer, åren med alla farliga gifter på hårsalongen hade satt sina spår i hennes kropp. Hon var en renlevnadsmänniska så det fanns troligen inget annat som har kunnat förstöra hennes kropp på detta vis.

Idag driver hennes dotter Carina Swartz Rosen Serien vidare och hon brinner för giftfri hudvård. Hon vill fortsätta sin mammas vandring, tala om för människor att det finns sätt att undvika onödiga gifter.

RÖD ROS BETYDER KÄRLEK, KÄRLEK TILL DIN KROPP SYMBOLISERAR VÅRAN ROS

Vi har fått den äran att tillhanda hålla dessa magnifika produkter på vår salong.

Rosenseriens produkter är baserade på aloe vera gelé istället för vatten vilket gör produkterna dryga och minimerar behovet av konserveringsmedel. För att garantera hållbarheten på produkterna använder Rosenserien C och E vitaminer samt ”biokonservering”. Detta är ett ämne utvunnet ur vegetabiliska fetter.

 

 • Ekologiskt odlade råvaror.
 • Ej testat på djur.
 • Dermatologiskt testad på
  känslig hud.
 • Fri från mineraloljor och
  andra skadliga kemikalier.
 • Utmärkt balans av vitaminer,
  mineraler, proteiner, spårämnen
  och anti oxidanter.
 • Fri från alkohol.
 • Fri från animaliska ingred-
  ienser. Det enda vi använder
  från djurriket är bivax.